Béda révisi "Karéta panumpang"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
ngarapihkeun éjahan
m (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:Q753779)
m (ngarapihkeun éjahan)
 
[[File:Cicalengka KA Lokal Bandung Raya.jpeg|180px|thumb|[[Karéta api Lokal Bandung Raya]] mangrupa salah sahiji karéta panumpang]]
'''Karéta panumpang''' nyaéta wagon pikeun ngangkut panumpang.<ref name="Karéta">[https://www.kereta-api.co.id Situs resmi PT Kereta Api Indonesia] {{id}} diakses tanggal 31 Januari 2016</ref> Karéta béda hartina jeung [[Gerbong]] anu fungsina ngangkut barang.<ref name="Karéta"/> Di sababaraha nagara, aya tempat pikeun saré dina karéta na.<ref name="JR">[https://www.jreast.co.jp Situs resmi JR East] {{ja}} diakses tanggal 31 Januari 2016</ref> Di [[Indonésia]], karéta panumpang aya kelas [[Karéta api éksekutip|éksekutip]], [[Karéta api bisnis|bisnis]], jeung [[Karéta api ékonomi|ékonomi]].<ref name="Karéta"/> Sedengkeun di [[Jepang]], aya kelas ''reguler'' jeung ''green car'' (sabangsa kelas [[Karéta api éksekutip|éksekutip]]).<ref name="JR"/> Dumasar jarakna, karéta panumpang aya anu jarak deuket, jeung jarak jauh.<ref name="Karéta"/>
== Tingali ogé ==
* [[Karéta api éksekutip]]
== Rujukan ==
{{reflist}}
{{Karéta-stub}}
 
[[Kategori:Angkutan karéta]]
 
 
{{Karéta-stub}}
18.254

éditan

Menu navigasi