Béda révisi "Gunung Agung"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (2), nyaeta → nyaéta (2), make → maké , dipake → dipaké , eo → éo, hade → hadé
m (→‎Tumbu luar: ngarapihkeun struktur)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (2), nyaeta → nyaéta (2), make → maké , dipake → dipaké , eo → éo, hade → hadé)
| Translation = | Language =
}}
'''Gunung Agung''' nyaetanyaéta salasahiji gunung di [[Bali]], [[Indonésia]]. Dina 3,142 m saluhureun laut, [[stratovolcano]] ieu mangrupakeunmangrupa gunung pangluhurna di Pulo Bali. Gunung ieu aya di [[Kacamatan]] [[Rendang, Karangasem|Rendang]], [[Kabupatén]] [[Kabupatén Karangasem|Karangasem]], [[Propinsi]] Bali.
 
Gunung Agung aktip keneh, kalayan kawah nu lega jeung jero nu kadang-kadang ngaluarkeun [[haseup]] jeung [[lebu]]. Ti kajauhan, gunung ieu katingali nyongcot sampurna, sok sanajan aya kawah nu lega oge.
 
Ti punclut gunung, urang bisa nempo punclut [[Gunung Rinjani]] di pulo [[Lombok]], sanajan duanana sering kasimbutan ku halimun oge. Wanci nu pangalusna keur naek ka gunung ieu nyaetanyaéta nalika fajar mangsa udarana beresih keneh, loba tetempoan nu bisa katingali kalayan hadehadé.
 
==Naék gunung==
Aya tilu jalan utama nu deukeut tur ilahar dipakedipaké keur naek ka gunung ieu. Ti kidul, wetan kidul, jeung ti kulon. Ti kulon mangrupakeunmangrupa jalan nu pangumumna, sabab bisa dipaju ti Pura Besakih panenjoan nu endah sapanjang perjalanan. Penting keur nu naraek ka gunung pikeun mawa cai sorangan sabab teu meunang ngala cai sapanjang jalan alatan di dinya dianggap suci. Loba taneuh jeung batu nu ngagolosor, ku kituna pentng pikeun makemaké sapatu nu cocog..
{{tarjamahkeun|Inggris}}
==Bitu taun 1963-64==
Lava flows missed, sometimes by mere yards, the [[Mother Temple of Besakih]]. The saving of the temple is regarded by the [[Balinese people]] as miraculous and a signal from the gods that they wished to demonstrate their power but not destroy the monument the Balinese faithful had erected. However, over 1,000 peoplepéople were killed and a number of villages were destroyed in this eruption.
 
[[Image:Bali_Mts_Agung_and_Batur.jpg|thumb|300px|Gunung Agung di beulah kenca; [[Gunung Batur]], jeung lianna, di beulah katuhu]]
18.254

éditan

Menu navigasi