Béda révisi "Asyura"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: peringetan → pangéling, kawéntar → kawentar
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: bebas → bébas (2) using AWB)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: peringetan → pangéling, kawéntar → kawentar)
 
'''Poé Asyura''' ('''{{lang|ar|عاشوراء}}''' ) nyaéta poé ke-10 dina bulan [[Muharram]] dina [[kalender Islam]]. Sedengkeun ''asyura'' sorangan hartosna ''kasapuluh''.
 
Poé ieu jadi kawéntarkawentar alatan pikeun golongan [[Syi'ah]] sarta sawaréh [[Sufi]] mangrupa poé berkabung kana [[syahid]]na Husain bin Ali, putuna [[Nabi Islam]] [[Muhammad]] dina [[Perang Karbala]] taun61 [[Hijriyah|H]] ([[680]]). Tapi, [[Sunni]] ngayakinan yén [[Nabi Islam|Nabi]] [[Musa]] puasa dina poé kasebut pikeun mengekspresikan kagumbiraan ka Pangéran alatan kaum Yahudi geus bébas ti Fira'un ([[Exodus]]). Nurutkeun talari Sunni, Muhammad puasa dina poé kasebut sarta ménta jalma-jalma ogé pikeun puasa.
 
== Syahidnya Husain bin Ali ==
 
== Asyura pikeun Muslim Sunni ==
Saméméh Islam, Poé Asyura geus jadi poé peringetanpangéling di mana sawatara urang Mekkah biasana ngalakonan puasa. Sabot Nabi Muhammad ngalakonan hijrah ka Madinah, manéhna nyaho yén Yahudi di wewengkon kasebut puasa dina poé Asyura - bisa jadi waktu éta mangrupa poé badag Yahudi [[Yom Kippur]]. Waktu éta, Muhammad nyatakeun yén Muslim bisa puasa dina poé-poé éta.
 
Asyura mangrupa peringatan hal-hal di handapeun ieu di mana Muslim, hususna Sunni percaya lumangsung dina tanggal 10 Muharram.
18.254

éditan

Menu navigasi