Béda révisi "Informasi Fisher"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
6 bita dipupus ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (4), proses → prosés (2)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: numana → nu mana (2), kriteria → kritéria, metoda → métodeu , migunakeun → ngagunakeun)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (4), proses → prosés (2))
 
Konsép ieu dipaké keur ngahargaan ka ahli genetis jeung statistikawan [[Ronald Fisher]].
 
Catetan yén informasi nu dihartikeun di luhur lain fungsi tina observasi sabagéan, salaku variabel ''X'' geus ngabogaanmibanda ''average''. Konsép informasi gampang dipaké keur ngabandingkeun dua métodeu observasi dina prosesprosés random nu sarua.
 
Informasi saperti nu geus dihartikeun di luhur bisa ditulis dina bentuk
\right]
</math>
sarta saterusna log ekspektasi mangrupa turunan kadua ti ''X'' nu pakait jeung ''&theta;''. Informasi saterusna geus katempo mangrupa ukuran "kaseukeutan" nu ngadukung kurva deukeut kana [[maximum likelihood|maximum likelihood estimate]] ''&theta;''. Kurva dukungan nu "Kodol" (nu ngabogaanmibanda nilai minimum deet) bakal ngabogaanmibanda turunan ekspektasi kadua nu lemah, sarta saterusna informasi nu lemah; sabalikna bentuk nu seukeut bakal ngabogaanmibanda nilai turunan kadua nu luhur sarta saterusna nilai informasi nu luhur.
 
Informasi mangrupa tambahan, dina hal ieu informasi dicokot tina dua eksperimen [[independent]], mangrupa jumlah tina éta informasi:
::<math>=\frac{n}{\theta(1-\theta)}</math>
 
Garis kahiji sakadar ngahartikeun informasi; kadua ngagunakeun kanyataan kandungan informasi dina kacukupan statistik saru jeung éta sampel sorangan; garis katilu ngan perluasan watesan [[logarithm|log]] (jeung ngaleungitkeun konstant), kaopat jeung kalima ngan prosesprosés diferensiasi wrt ''&theta;'', kagenep ngagantikeun ''a'' jeung ''b'' ku ekspektasina , sarta katujuh ngarupakaeun manipulasi aljabar.
 
Hasil kabéhannana, nyaéta
18.254

éditan

Menu navigasi