Kabupatén Tangerang: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
6 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: beh → béh (2), Kabupaten → Kabupatén (2)
m (→‎Geografi: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna, gede → gedé)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: beh → béh (2), Kabupaten → Kabupatén (2))
Sabagéan gedé wewengkon Tangerang mangrupa dataran handap. [[Walungan Cisadané]], walungan pangpanjangna di Tangerang, ngalir ti kidul tur ngamuara ka [[Laut Jawa]].
 
Tangerang mangrupa wewengkon perkembangan Jakarta. Sacara umum, KabupatenKabupatén Tangerang bisa dikelompokkeun jadi tilu wewengkon kamekaran, nyaéta:
* Puseur Pertumbuhan Wilayah Serpong, ayana di beh béh wetan (wawatesan jeung Jakarta), difokuskeun minangka wewengkon padumukan jeung komersial.
* Puseur Pertumbuhan Balaraja jeung Tigaraksa, ayana di beh béh kulon, difokuskeun minangka daerah sentra industri, padumuan, jeung puseur pamaréntahan.
* Puseur Pertumbuhan Teluk Naga, ayana di wewengkon basisir, fokus utamana industri pariwisata alam jeung bahari, industri maritim, perikanan, pertambakan, jeung palabuan.
 
 
==Babagian administratif==
KabupatenKabupatén Tangerang ngawengku 26 [[kacamatan]], nu dibagi deui jadi sajumlah [[desa]] jeung [[kalurahan]]. Puseur pamaréntahannana aya di Kacamatan [[Tigaraksa, Tangerang|Tangerang]].
 
{{banten}}
20.027

éditan

Menu navigasi