Béda révisi "Luksemburg"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
21 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
clean up using AWB
(new version (GlobalReplace v0.6.5))
(clean up using AWB)
|footnotes= 1. Basa Luksemburg mangrupa basa ''de jure'' ti 1984.{{br}}2. Mata uang saméméh 1999 nya éta [[Franc|Franc Luksemburg]].
}}
'''Luksemburg''', atawa resmina '''Kadipatén Ageung Luksemburg''' ({{lang-fr|Grand-Duché de Luxembourg}}, {{lang-de|Großherzogtum Luxemburg}}, {{lang-lb|Groussherzogtum Lëtzebuerg}}) mangrupa hiji nagara nu teu boga wates laut nu aya di [[Éropa]] bagian kulon-kalér, tepung wates jeung [[Perancis]] (73  km), [[Jérman]] (138  km), jeung [[Bélgia]] (148  km).
 
== Géografi ==
[[Gambar:Lu-map.png|right|225px|thumb|Peta Luksemburg]]
{{utama|Géografi Luksemburg}}
Luxemburg mangrupa salah sahiji nagara pangleutikna di [[Éropa]]. Nagara ieu aya dina tingkat ka-167 dina [[daptar nagara dumasar kana legana]]. Nagara ieu legana kira-kira 2.586  km². Di kalér, bagian-bagian ti [[Ardennes]], raloba pasir jeung gunung kalawan luhurna nu handap. [[Buurgplaatz]] mangrupa titik pangluhurna dina 559 m.
 
Wates wétan Luksemburg diwangun ku tilu walungan, [[Walungan Moselle|Moselle]], [[Sauer|Sauer/Sûre]], jeung [[Walungan Our|Our]].
{{Déwan Éropa}}<br />
{{La Francophonie}}
 
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Nagara di Éropa Kulon]]
 
 
{{geo-stub}}
18.254

éditan

Menu navigasi