Béda révisi "Robot"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎Perkembangan kiwari: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Amerika → Amérika
m (→‎Perkembangan kiwari: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Teknik → téhnik)
m (→‎Perkembangan kiwari: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Amerika → Amérika)
 
Masalah téhnis séjén nu ngahalangan dipakéna robot sacara ''luas'' nyaéta alatan kompléksitas ''penanganan'' obyék fisik dina lingkungan alam nu ngaco. Sénsor taktil jeung algoritma paningalian nu leuwih hadé mungkin bisa méréskeun masalah ieu. [[Robot Online UJI]] ti [[University Jaume I]] di [[Spanyol]] mangrupa conto nu hadé tina perkembangan bu aya dina widang ieu.
 
Ahir-ahir ieu, perkembangan hébat geus dijieun dina [[robot médis]], ku gawéna dua pausahaan kusus, [[Computer Motion]] jeung [[Intuitive Surgical]], nu narima pangesahan pangaturan di AmerikaAmérika Utara, Eropa jeung Asia pikeun robot-robotna pikeun digunakeun dina prosédur pembédahan minimal. Otomasi laboratorium ogé mangrupa aréa nu berkembang. Di dieu, robot ''benchtop'' digunakeun pikeun mindahkeun sampel biologis atawa kimiawi antar parangkat saperti [[inkubator]], mangrupa panyekel jeung pamaca cairan. Tempat lain di mana robot dipikaresep pikeun ngagantikeun pagawéan manusa nyaéta dina [[éksplorasi laut jero]] sarta éksplorasi antariksa. Keur tugas-tugas ieu, wangun awak [[arthropoda]] umumna dipikaresep. [[Mark Tilden|Mark W. Tilden]] baheulana spesialis [[Laboratorium Nasional Los Alamos]] myieun robot murah dkalayan dua suku nu bisa dibéngkokkeun tetapi can nyambung, sedengkeun séjénna nyieun suku kapiting nu bisa gerak tur nyambung.
 
Robot jangjangan ékspériméntal sarta conto lain nu ngéksploitasi [[biomimikri]] ogé dina tahap pengembangan dini. Nu disebut "[[nanomotor]]" jeung "[[kawat cerdas]]" diperkirakeun bisa nyederhanakeun daya gerak sacara drastis, sedengkeun stabilisasi dina penerbangan katempona bakal ditingkatkeun ngaliwatan [[giroskop]] nu kacida leutikna. Rojongan penting pagawéan ieu nyaéta keur risét militér téhnologi mata-mata.
18.254

éditan

Menu navigasi