Béda révisi "Sudan"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
6 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: beh → béh (3)
m (→‎Budaya: Ngarapihkeun éjahan, replaced: gede → gedé)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: beh → béh (3))
|calling_code = 249
}}
'''Sudan''' (resmina '''Républik Sudan''') ({{lang-ar|<big> السودان </big>}}as-Sūdān.<ref name="etymonline.com">http://www.etymonline.com/index.php?search=sudan&searchmode=none</ref>) nyaéta nagara panglegana di Afrika.&nbsp;<ref>http://www.sudani.co.za/economy_agricul_sudan.htm</ref> Sudan diwatesan ku [[Mesir]] di beh béh kaler, [[Sagara Beureum]] di wetan kaler, [[Eritrea]] jeung [[Etiopia]] di beh béh wetan, [[Kenya]] jeung [[Uganda]] di wetan kidul, [[republik Demokratik Kongo]] jeung [[Republik Afrika Tengah]] di kulon kidul, [[Cad]] di beh béh kulon, sarta [[Libia]] di kulon kalereunnana. Sudan mangrupa [[Daptar nagara jeung wewengkon dumasar legana|nagara panglegana kasapuluh di dunya]]. Ngaran Sudan asalna tina Basa Arab ''Bilad-al-sudan'', nu hartina "nagara nu hideung."<ref name="etymonline.com"/>
 
== Basa resmi ==
18.254

éditan

Menu navigasi