Béda révisi "Ucing"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taya parobahan ukuran ,  3 tahun yang lalu
(→‎Unak-anik: clean up, removed stub tag using AWB)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
 
==Ras Ucing==
Dumasarkeun kana kaayaan buluna ras ucing kabagi 5 bagian nyaéta <ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan">Susanty, Yuliana. Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan. Agromedia Pustaka.Jakarta Selatan 2007</ref> :
# Bulu pendék
# Bulu sedeng
* '''''Exotik''''' mangrupa variasi tina ras bulu pendék.<ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
* '''''Chartreux, Russian Blue''' jeung''' Korat'''''. Tilu ras ieu miboga warna bulu anu sarua nyaéta biru atawa hauk. katilu ras ieu mangrupa ras asli, tapi béda asal daérahna, saperti Chartreux anu aslna ti Prancis, Russian Blue asalna ti Rusia, jeung Korat ti Thailand.<ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
* '''''Manx''' jeung '''Japanese Bobtail'''''. Max mangrupa ras anu teu boga buntut, sedengkeun japaneseJapanese bobtail miboga rupa buntut anu ahéng.<ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
* '''''Egyptian Mau, Ocicat, California Spangled, Bengal'''''<ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
* '''''Siamese''' jeung '''Burmese'''''.Kadua ras ieu téh asalna ti Thailand <ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
*''''' British shorthair, Européan Shorthair,''' jeung '''American Shorthair'''''<ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
* '''''Abyssinian''''''' dipercaya yén ras ieu ras paling kolotpangkolotna mangrupa ras katurunan Mesir KunoKuna.<ref name="Memilih dan Merawat Kucing Kesayangan"/>
 
==Ucing dina kabudayaan Sunda==
Pamaké anonim

Menu navigasi