Béda révisi "Dapros"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
310 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Dapros''' nyaéta salah sahiji kadaharan anu dijieun tina parud sampeu atawa tipung béas. Wangunna siga kembang nu ligar, warna-warni, jeung ngarangkadak beukah. Matak pant...)
 
'''Dapros''' nyaéta salah sahiji kadaharan anu dijieun tina parud sampeu atawa tipung béas.<ref>{{Cite news|url=https://www.sumedangonline.com/ramadhan-kurupuk-dapros-meroket/11161/|title=Ramadhan, Kurupuk Dapros Meroket|last=Gunawan|first=Pitriyani|newspaper=SUMEDANG ONLINE {{!}} Berita Seputar Sumedang|language=en-US|access-date=2017-12-11}}</ref> Wangunna siga kembang nu ligar, warna-warni, jeung ngarangkadak beukah. Matak pantes, sok aya nu nyebut kembang goyang atawa saroja. Cara nyieunna adonan tina bahan utama dicampur jeung bungbu sapuratina kaasup warna keur ngahudang rasa nu ngadaharna, tuluy geus galo diwangun ligar jiga kembang maké cétakan husus. Sanggeus kitu, tuluy dipoé nepi ka garing. Lamun geus garing mah tuluy digoréng nepi ka asak.
 
== Rujukan ==
[[Kategori:Kadaharan urang Sunda]]
1.227

éditan

Menu navigasi