Zébra: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
710 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (2), sakitar → kira-kira)
 
Zébra mangrupa [[sato]] nu asalna masih sakulawarga jeung [[kuda]] nyaéta famili [[kuda]], jadi zébra ogé katelah '''kuda zebra'''. Ciri husus ieu sato aya dina kelir awakna anu has nyaéta pola [[belang]] [[hideung]] jeung [[bodas]].<ref name=":hiji">[http://www.satwa.net/827/zebra-kuda-belang-hitam-putih.html Zebra, Kuda belang]</ref> Pola belang nu aya dina awak kuda zebra boga fungsi pikeun mantuan sistim kaamanan kuda zebra ngalawan [[prédator]].<ref name=":hiji" /> Pola belang dina awak kuda zebra bisa matak ngalieurkeun prédator.<ref name=":hiji" /> Zebra mibanda "warna disruptif" siga sababaraha [[spésiés]] [[bangkong]] [[tangkal]] jeung [[oray welang]].<ref name=":hiji" /> Pola belang anu aya dina awak Kuda zebra ieu ngarecah kontur, antukna nyamarkeun bentuk asli tina zebra. Jeung lamun zebra téh gerak, mangka pola bakal leuwih matak ngalieurkeun deui jeung deui.<ref name=":hiji" />
 
== Ukuran ==
Numutkeun [[University of Michigan Museom of Zoology]], Sébra gunung biasana 116-150cm jangkungna jeung beuratna kurang leuwih 240-372kg.<ref name=":0">{{Cite news|url=https://www.livescience.com/27443-zebras.html|title=Zebra Facts|newspaper=Live Science|access-date=2018-01-31}}</ref>
 
Numutkeun [[African Wildlife Foundation]], Sébra biasa ukuranna 110-150cm jangkungna jeung beuratna nepi ka 350kg.<ref name=":0" />
 
Sedengkeun Sébra Greevy ukuranna leuwih ti 150cm beuratna 349-449kg.<ref>{{Cite news|url=http://www.awf.org/wildlife-conservation/grevys-zebra|title=AWF – Check out the Grevy’s zebra!|date=2013-02-21|newspaper=African Wildlife Foundation|access-date=2018-01-31}}</ref>
 
==Habitat==
124

éditan

Menu navigasi