Parobahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
taya kamandang éditan
{{Orphan|date=April 2017}}
 
'''Prasasti Kebantenan''' nujul ka lima lémpéng tambaga nu kapanggih di Kebantenan, [[Bekasi]]. Ieu prasasti kiwari disimpen di Musieum Nasional, Jakarta, dinomeran E.42-a (I), E.42-b (II), E.43 (III), E.44 (IV), jeung E.45 (V). Ieu papanggihan kungsi dilaporkeun dina NGB. 1886:30 jeung NBG. 1911. XXVIII. Prasasti Kebantenan eusina maké basa Sunda kuna jeung tanpa titimangsa, tapi dumasar gaya jeung jenis aksarana katut ngaran raja nu disebutkeun, kanyahoan yén ieu prasasti téh dikaluarkeun ku [[Sri Baduga Maharaja]]diraja nu ngawasa [[Pakuan Pajajaran]] ([[1482]]-[[1521]]).
 
17

éditan

Menu navigasi