Parobahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
318 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
'''Sambiloto''' nyaéta ngaran [[tutuwuhan]] jangkungna kurang leuwih satengah méter, jadina di sisi [[pager]], kembangna leutik barodas, ari buahna ngajajar dina dahan-dahanna.<ref name=":0">{{Cite book|title=Kamus Basa Sunda|last=Danadibrata|first=R. A.|publisher=Kiblat Buku Utama|year=2006|isbn=9793631937|location=Bandung|pages=}}</ref> Daun sambiloto rasana pait pisan jeung bangunna saperti siih [[hayam]].<ref name=":0" /> Sambiloto sok disebut ''kiroay, kipeurat, takilo, papaitan'' atawa ''bidara''.<ref name=":0" /> Daun sambiloto gedé pisan gunana di antarana raheut ditambaan ku sambiloto beunang ngarieus sok gancang lita deui.<ref nuname=":0" /> Nu dipacok [[oray]] atawa aya nu nyeureud nginum cisambiloto jeung urutna ditaplokan sambiloto beunang ngarieus sok cageur deui.<ref name=":0" /> Daun sambiloto beunang ngarieus dipaké pipilis supaya gering panas jadi rerep atawa caina diinum matak ngarerepkeun panas lantaran inpéksi [[tatu]].<ref name=":0" />
 
== Réferénsi ==
<references />

Menu navigasi