Parobahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taya parobahan ukuran ,  1 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
""''Dékonstruksi""'' (Perancis, deconstruire, Inggris, deconstruction), nurunkeun, ngurangan kana bangunan nu geus aya, geus baku. Dékonstruksi mangrupa ciri has tiori-tiori postrukturalisme. Hartina, lamun urang nembrakeun dékonstruksi teh sarua jeung nembrakeun postrukturalisme, kitu ogé sabalikna. Numutkeun Cuddon (2013: 189) istilah dékonstruksi ceunahmah dibawa tina konsép Martin Heidegger destruktion, tapi nu séjénmah kalah nolak yén dékonstruksi téh taya patalina jeung istilah déstruksi nu hartina ngaruksak. Kristeva (1980: 36-37) nyebutkeun yén dékonstruksi téh gabungan tina destruksi jeung konstruksi. Wangenan anu aya patalina jeung dékonstruksi téh geus aya dasarna dina pikiran Nietzsche (Culler,1983:86-87).
14

éditan

Menu navigasi