Béda révisi "Arkaismeu"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
48 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta)
 
'''Arkaismeu''', atawa arkaisme, nyaéta [[Kecap (basa Sunda)|kecap]]-kecap kuna atawa wanda kuna dina wacana [[sastra]] buhun; atawa niru-niru, ngagunakeun kecap-kecap kuna, gaya [[gaya ungkara kuna]] kuna, jsté.<ref name=":0">{{Cite book|title=Kamus Istilah Sastra Sunda|last=Iskandarwassid|first=|publisher=Gege Suten|year=Bandung 2016|isbn=|location=Bandung|pages=}}</ref> Cara kitu mangrupa usaha pangarang, upamana lantaran hayang nandeskeun latar (waktu) jaman baheula. Contona, wanda [[novel]] [[Perang Bubat|perang bubat]] karya [[Yoséph Iskandar|Yoséph Iskandar.]]<ref name=":0" />
 
== Rujukan ==
1.718

éditan

Menu navigasi