Béda révisi "KAI Commuter Indonésia"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
638 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (A2613 mindahkeun kaca KAI Commuter Jabodetabék ka KAI Commuter Indonésia: Ku sabab ngaran pausahaanna geus robah)
{{infobox rail line
| name = KA Commuter JabodetabekIndonésia
| image = Logo kcj baru.png
| owner = [[Kereta Api Indonesia]]
}}
 
'''KA Commuter JabodetabékIndonésia''' atawa '''KRL Commuter JabodetabékIndonésia''' atawa '''KRL Commuter Line''' (saméméhna KRL Commuter Jabodetabék) nyaéta layanan jalur [[karéta rél listrik]] anu dioperasikeun ku PT KAI Commuter Jabodetabék, anak pausahaan [[Kereta Api Indonesia|PT Kereta Api Indonésia]].<ref name="KCJ">[https://www.krl.co.id/ Situs resmi PT KAI Commuter Jabodetabék] {{id}} diakses tanggal 4 Mei 2016</ref><ref name="KAI">[https://www.ereta-api.co.id/ Situs resmi PT Kereta Api Indonesia] {{id}} diakses taggal 4 Mei 2016</ref> KRL geus beroperasi di wilayah [[Jakarta]] ti mimiti taun [[1976]] nepi ka kiwari ngalayanan ruteu komuter di wilayah [[DKI Jakarta]], [[Dépok|Kota Dépok]], [[Bogor|Kota Bogor]], [[Kabupatén Bogor]], [[Bekasi|Kota Bekasi]], [[Kabupatén Bekasi]], [[Kabupatén Lebak]], [[Tangerang|Kota Tangerang]], [[Kabupatén Tangerang]], sarta [[Tangerang Kidul|Kota Tangerang Selatan]].<ref name="KCJ"/>
 
== Sajarah ==
 
Taun [[2008]] dibentuk anak pausahaan PT KA, nyaéta PT KAI Commuter Jabodetabek (KCJ), nu fokusna kana pangoperasian jalur karéta listrik di wilayah Daérah Operasional (DAOP) 1 Jabodetabek, nu harita mah miboga 37 ruteu karéta nu ngalayanan wewengkon Jakarta Raya. PT KCJ ngamimitian proyék modérnisasi angkutan KRL dina taun 2011, ku canya nyaderhanakeun ruteu nu aya jadi 5 ruteu utama, pamupusan KRL ékspréss, panerapan gerbong husus awéwé, sarta ngarobah ngaran KRL ékonomi-AC jadi Karéta Commuter. Ieu proyék dituluykeun ku rénovasi, panataan ulang, jeung stérilisasi sarana prasarana kaasup jalur karéta ogé stasiun karéta. Deuih ditempatkeun ogé satuan kaamanan di unggal gerbong. Mangsa [[Stasion Tanjung Priuk|Stasiun Tanjung Priok]] diresmikeun deui sanggeus rénovasi total taun [[2009]], jalur karéta listrik geus nambah jadi 6, sok sanajan can dioperasikeun sagemblengna. Bulan [[Juli]] [[2013]], PT KCJ mitembeyan sistim tikét éléktronik COMMET (''Commuter Electronic Ticketing'') jeung parobahan sistim tarif karéta.<ref>{{cite web|url=http://www.krl.co.id/sekilas-krl.html|title=Sejarah Kereta Rel Listrik|publisher=PT KAI Commuter Jabodetabek|accessdate=20 September 2015}}</ref>
 
Tanggal [[20 Séptémber]] [[2017]], '''PT KAI Commuter Jabodetabék''' robah ngaran jadi '''PT KAI Commuter Indonésia''', lantaran cakupan operasina geus ngawengku wilayah di luar Jabodetabék, sarta pausahaan ieu disiapkeun pikeun ngaoperasikeun KRL Commuter di kota-kota gedé di [[Indonésia]] saperti [[Médan]], [[Bandung]], jeung [[Surabaya]].<ref>{{id}} [https://m.detik.com/news/berita/d-3650906/tak-hanya-jangkau-jabodetabek-pt-kcj-ganti-nama-jadi-pt-kci Tak Hanya Jangkau Jabodetabek, PT KCJ Ganti Nama Jadi PT KCI] Detik.com, diakses tanggal 28 Desember 2018</ref>
 
== Ruteu ==
{| class="wikitable" cellspacing="0" cellpadding="3" border="1"
! style="border-bottom" |Jalur
! style="border-bottom" |RelasiRélasi
!Jumlah Stasion
!Jarak
3.480

éditan

Menu navigasi