Béda révisi "Muharom"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
719 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
dalil ngalereskeun
(Dalil)
(dalil ngalereskeun)
{{col|center}}
<br /><span style="color:blue; font-size:165%;">'''ِِإِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللَّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فِي كِتَابِ اللَّهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ'''</span>
 
(36) ''Saéstuna itungan bulan numutkeun [[Alloh|Alloh SWT]] aya 12 bulan dina kitabulloh dina poé diciptana langit jeung bumi...''.
{{EndDiv}}
 
Opat bulan diantawisna mangrupa bulan harom, dijéntrékeun dina hadits:
 
{{col|center}}
<br /><span style="color:blue; font-size:165%;">'''ِِإن الزمان قد استدار كهيئته يوم خلق الله السماوات والأرض، السنة اثنا عشر شهرا، منها أربعة حرم؛ ثلاث متواليات: ذو القعدة وذو الحجة والمحرم، ورجب مُضَر الذي بين جمادى وشعبان'''</span>
 
(36) ''Saéstuna waktu muter saperti kuduna nalika Alloh SWT nyipta langit jeung bumi, sataun 12 bulan, opatna bulan harom, tilu patuturut Dzulqo'dah, Dzulhijjah, Muharom, jeung Rojab...''.<ref>H.R. Bukhari</ref>
{{EndDiv}}
 
 
Tanggal [[1 Muharram]] nyaéta [[Taun Anyar]] dina [[agama]] [[Islam]].
 
== Rujukan ==
{{reflist}}
 
 
{{Hijriyah}}
704

éditan

Menu navigasi