Béda révisi "Allianz Aréna"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
87 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar {{Other uses|Stadion Allianz|Stadion Allianz (disambiguasi)}} thumb|300px|Allianz Aréna <!--{{Infobox venue | stadium_name...)
 
m
{{Other uses|Stadion Allianz|Stadion Allianz (disambiguasi)}}
<!--{{Infobox venue
[[Gambar:München - Allianz-Arena (Luftbild).jpg|thumb|300px|Allianz Aréna]]
<!--{{Infobox venue
| stadium_name = Allianz Aréna
| logo_image = Allianz Arena logo.svg
| suites = 106
| dimensions = {{convert|105|x|68|m|yd|1}}
}}-->
 
'''Allianz Aréna''' {{IPA-de|ʔaˈli̯ants ʔaˌʁeːnaː||}} nyaéta [[stadion]] [[maén bal]] di [[München]], [[Bayern]], Jérman nu miboga [[kapasitas tempat diuk]] 75.000 jelema. Kasohor ku [[ETFE|panél plastik ETFE]] di luarna, ieu stadion jadi stadion pangmimitina di dunya nu luarna bisa gonta-ganti warna. Pernahna di Wérner-Heisenberg-Allee 25 di sudut kalér séktor [[Schwabing-Freimann]] München dina Kerangas Fröttmaning, ieu stadion jadi [[Daptar stadion maén bal di Jérman|stadion kadua panggedéna di Jérman]] saanggeus [[Wéstfalenstadion]] di [[Dortmund]].
 
[[FC Bayern München]] tos maén patandingan imahna di Allianz Aréna ti mimiti usum 2005–06. Ieu klub saméméhna maén patandingan imahna di [[Olympiastadion (München)|Stadion Olimpiade München]] ti 1972. 1860 München saméméhna miboga satengah bagéan di ieu stadion, tapi Bayern München meuli bagéanna saharga €11&nbsp;juta dina April 2006. Pangaturan ngaboléhkeun 1860 Munich pikeun maén di ieu stadion, tapi tetep teu boga kapamilikanna nepi ka 2025.<ref>{{cite web | url = https://fcbayern.com/en/news/2015/05/allianz-arena-ten-year-timeline-300515 | title = A brief history of the Allianz Arena | publisher = FC Bayern Munich | accessdate = 11 Séptémber 2016}}</ref> Tapi, dina Juli 2017, kontrak panambutan stadion diréngsékeun, nyababkeun Bayern München hiji-hijina nu nambutpamaké ieu stadion.<ref>{{cite web |url=https://fcbayern.com/de/news/2017/07/presseerklarung-mietvertrag-mit-tsv-1860-munchen-aufgelost |title=Mietvertrag mit TSV 1860 München aufgelöst |trans-title=Rental contract with TSV 1860 Munich terminated |website=fcbayern.com |publisher=[[FC Bayern München|Fußball-Club Bayern München e. V.]] |date=12 Juli 2017 |access-date=12 Juli 2017 |language=basa Jérman}}</ref>
 
== Tingali ogé ==

Menu navigasi