Béda révisi "Sopar"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bita dipupus ,  2 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: kusabab → ku sabab
m
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: kusabab → ku sabab)
 
{{BulanIslam}}
'''Sopar atawa Shopar atawa Safar''' ('''صفر''', '''Shofar''', '''Sopar''') nyaéta bulan kadua dina [[Kalénder Hijriyah|pananggalan hijriyah]] sabada bulan [[Muharom]] jeung bulan [[Mulud]] saterusna.
 
== Asal Ngaran ==
Sopar asalna tina kecap سمِّي بذلك لإصفار مكَّة من أهلها (أي خلّوها من أهلها) إذا سافروا فيه ''shofar' anu hartina 'kosong' (euweuh jalma), kusababku sabab urang Mekah miang indit ka luar atawa 'يغزون فيه القبائل' (perang antara kabilah).<ref>Lisanul 'Arob, Ibnu Manzhur, Juz 4, kaca 462-463</ref>
 
== Kajadian dina bulan Sopar ==
* Peperangan (ghazawat) sapertos perang Khoibar. <ref>Ibnu Qoyyim, Zadul Ma'ad, Juz 3, kaca 246-248</ref>
 
== Rujukan ==
{{Hijriyah}}
{{pondok}}
 
[[Kategori:Sopar|Bulan Sopar ]]
18.254

éditan

Menu navigasi