Béda révisi "Asam sulfat"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
6 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
Edit formatting
(Edit formatting)
'''Asam''' '''sulfur'''( ([[Walirang|alternatif ejaan]] '''asam sulfat''' ), ogé katelah '''vitriol''', nyaéta asam mineral anu diwangun ku unsur [[walirang]], [[oksigén]] sareng [[hidrogén]], kalayan rumus molekular [[Proton|H <sub>2</sub>]] SO <sub>4</sub>. Asam sulfursulfat nyaéta mangrupakeun cairan anu teu aya warnaan (bening), bau, sareng bentukna siga sirop anu leyur dina [[cai]] sareng disintésis dina réaksi anu kacida éksotérmik. <ref name="ds">{{Cite web|url=http://www.arkema-inc.com/msds/01641.pdf|title=Sulfuric acid safety data sheet|website=arkema-inc.com|archiveurl=https://web.archive.org/web/20120617181442/http://www.arkema-inc.com/msds/01641.pdf|archivedate=17 June 2012|quote=Clear to turbid oily odorless liquid, colorless to slightly yellow.}}</ref>
 
Karat na bisa digambarkeun ka na asam kuat alami, sarta di konsentrasi anu ageung, digambarkeun ka na sipat penguapan sareng oksidasi na. Asam sulfur oge gaduh sipathygroscopicsipat higroskopis, nyaeta gampang nyerep [[Saab|uap cai]] ti [[Atmosfir|hawa]] . <ref name="ds">{{Cite web|url=http://www.arkema-inc.com/msds/01641.pdf|title=Sulfuric acid safety data sheet|website=arkema-inc.com|archiveurl=https://web.archive.org/web/20120617181442/http://www.arkema-inc.com/msds/01641.pdf|archivedate=17 June 2012|quote=Clear to turbid oily odorless liquid, colorless to slightly yellow.}}</ref> Nalika aya hubungan, asam walirangsulfat tiasa nyababkeun kaduruk kana kulit; bahaya pisan bahkan dina konsentrasi sedeng. <ref name="OA">{{Cite web|url=http://www.dynamicscience.com.au/tester/solutions/chemistry/sulfuricacid1.html|title=Sulfuric acid – uses|website=dynamicscience.com.au|archiveurl=https://web.archive.org/web/20130509024826/http://www.dynamicscience.com.au/tester/solutions/chemistry/sulfuricacid1.html|archivedate=9 May 2013}}</ref> <ref name="TB">{{Cite web|url=https://web.archive.org/web/20190614101454/https://collaboration.basf.com/portal/load/fid1032678/E015%20Sulfuric%20acid%20C.pdf|title=BASF Chemical Emergency Medical Guidelines – Sulfuric acid (H2SO4)|publisher=BASF Chemical Company|accessdate=December 18, 2014}}</ref> Alat pikeun ngukur konsentrasi asam sulfur biasana disebut [https://www.hargaphmeter.com/2019/10/lengkap-tipe-dan-harga-ph-meter-hanna-instrument-digital-portable-hidroponik-tanah-air-ady-lab.html pH meter], nyaéta alat pikeun ngukur darajat kaasaman suatu larutan, di mana pH diturunkeun dina konsentrasi ion Hidrogénhidrogén.
 
== Rujukan ==
[[Kategori:Sulfur]]
496

éditan

Menu navigasi