Béda révisi "Kampung Naga"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
29 bita ditambahkeun ,  6 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
m (Nambihkeun cutatan)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP Édit visual
 
{{rapihkeun}}
[[Image:KampungNaga.jpg|thumb|right|300px|Paimahan di Kampung Naga]]
'''(BUAT TUGAS YA?)'''
'''Kampung Naga''' nyaéta hiji [[kampung]] [[tradisional]] anu aya di kampung [[Néglasari]] Kacamatan [[Salawu]], Kabupaten [[Tasikmalaya]], [[Jawa Kulon]].<ref name="Suhandi">{{Citation | last =Suhamihardja| first = A. Suhandi| coauthors =A. Suhandi| year = 1991| title =Kesenian, arsitektur rumah, dan upacara adat Kampung Naga, Jawa Barat|page=43775|location=University of California| publisher =Departemen Pendidikan dan Kebudayaan| isbn =-}}</ref> Ngaranna Naga sorangan rada anéh, sabab sakumaha urang terang naga mangrupa ciri kabudayaan [[Cina]].<ref name="Suhandi"/> Samentara di ieu Désa, tiasa nyarios jauh tina pangaruh éta.<ref name="Suhandi"/> Henteu aya ornamén atanapi malah gambar [[sato]] naga di Kampung Naga.<ref name="Suhandi"/> Aya anu nyebatkeun, nami Naga asalna tina "Na Gawir", basa Sunda anu hartosna "janten gawir." Ieu ku sabab kampung ieu di lamping [[susukan]] Ciwulan.<ref name="Suhandi"/>
 
 
'''Kampung Naga''' nyaéta hiji [[kampung]] [[tradisional]] anu aya di kampung [[Néglasari]] Kacamatan [[Salawu]], Kabupaten [[Tasikmalaya]], [[Jawa Kulon]].<ref name="Suhandi">{{Citation | last =Suhamihardja| first = A. Suhandi| coauthors =A. Suhandi| year = 1991| title =Kesenian, arsitektur rumah, dan upacara adat Kampung Naga, Jawa Barat|page=43775|location=University of California| publisher =Departemen Pendidikan dan Kebudayaan| isbn =-}}</ref> Ngaranna Naga sorangan rada anéh, sabab sakumaha urang terang naga mangrupa ciri kabudayaan [[Cina]].<ref name="Suhandi" /> Samentara di ieu Désa, tiasa nyarios jauh tina pangaruh éta.<ref name="Suhandi" /> Henteu aya ornamén atanapi malah gambar [[sato]] naga di Kampung Naga.<ref name="Suhandi" /> Aya anu nyebatkeun, nami Naga asalna tina "Na Gawir", basa Sunda anu hartosna "janten gawir." Ieu ku sabab kampung ieu di lamping [[susukan]] Ciwulan.<ref name="Suhandi" />
 
Ngeunaan asal usulna [[Désa]], nyarios asalna tina tokoh Sembah Dalem Eyang Singapuraarana.<ref name="Apri"/> Anjeunna ogé murid ti Sunan Gunung Jati anu ditugaskeun nyebarkeun Islam ka kulon.<ref name="Abdurrahman"/> Dina perjalananna, anjeunna lirén di désa Neglasari, ayeuna mangrupikeun bagian tina Kecamatan Salawu di Tasikmalaya.<ref name="Apri"/> Ti kampung éta, anjeuna sareng murid-muridna teras muka tempat anu ayeuna Kampung Naga.<ref name="Abdurrahman">{{Citation | last =Misno Bambang Prawiro| first = Abdurrahman| coauthors =Rizky Selvasari| year = 2015| title =Pesona Budaya Sunda:: Etnografi Kampung Naga|page=22|location=Yogyakarta| publisher = Deepublish| isbn =9786232091047}}</ref> Makam Sembal Dalem Singapuraarana perenahna di [[leuweung]] sisi kulon désa sareng disalametkeun ku warga.<ref name="Abdurrahman"/><ref name="Apri">{{Citation | last =Subagio| first = Apri| coauthors =Nadia SR| year = 2013| title =Go Go Indonesia; 101 Alasan Bangga Jadi Ank Indonesia|page=110|location=Cibubur, Kakarta timur| publisher =Cerdas Interaktif| isbn =9789797883607}}</ref>
Pamaké anonim

Menu navigasi