Téologi: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4 bita ditambahkeun ,  10 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Téologi''' (basa Yunani θεος, ''theos'', "], Gusti", jeung λογια, ''logia'', "kecap-kecap," "kocapeun," atawa "wacana") atawa kadang disebut '''élmu ageman''' nyaéta wacana anu dumasar kana nalar ngeunaan agama, spiritualitas jeung Gusti. Cindekna, téologi nyaéta élmu anu mikaajar saniskara anu patali jeung kayakinan ngageman. Téologi ngawengku sakur hal anu patumbu jeung Gusti. Istilah ''téologisasi'' ngarujuk kana...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
 
'''Téologi''' ([[basa Yunani]] θεος, ''theos'', "], [[Gusti]]", jeung λογια, ''logia'', "kecap-kecap," "kocapeun," atawa "[[wacana]]") atawa kadang disebut '''élmu ageman''' nyaéta [[wacana]] anu dumasar kana nalar ngeunaan [[agama]], [[spiritualitas]] jeung [[Gusti]]. Cindekna, [[téologi]] nyaéta élmu anu mikaajar saniskara hal anu patali jeung kayakinan ngageman. Téologi ngawengku sakur hal anu patumbu jeung [[Gusti]]. Istilah ''téologisasi'' ngarujuk kana kacenderungan pikeun ngagunakeun juru sawang téologis dina ngobrolkeun jeung nyawalakeun sagala pasualan ngeunaan manusa<ref>{{Cite journal|date=2014-01-01|title=“Theologization” of Psychology and “Psychologization” of Religion: How Do Psychology and Religion Supposedly Contribute to Prevent and Overcome Social Conflicts?|url=https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1878029614000656|journal=Procedia Environmental Sciences|language=en|volume=20|pages=516–525|doi=10.1016/j.proenv.2014.03.064|issn=1878-0296}}</ref>.
 
==Rujukan==
1.848

éditan

Menu navigasi