Ciamis, Ciamis: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2.677 bita ditambahkeun ,  7 bulan yang lalu
Pamarentah
Tidak ada ringkasan suntingan
Tag: Pengembalian manual Édit visual
(Pamarentah)
Tag: Édit visual Éditan sélular Éditan wéb HP
== Geografis ==
 
== AdministratifPamarentah ==
Pamarentah Ti saprak otonomi daérah dilaksanakeun dina taun 2001, Kabupatén Ciamis geus ngalaman ékspansi daérah jadi Kabupatén Ciamis kalawan 30 kacamatan jeung Kota Banjar 4 kacamatan. Bareng jeung ngaronjatna jumlah padumuk di Kabupatén Ciamis sarta ngurangan rentang kakawasaan pamaréntah dina taun 2006 Kabupatén Ciamis ngalaman ékspansi 6 kacamatan, jadi tina 30 kacamatan jadi 36 kacamatan. Kitu deui pikeun jumlah kalurahan, dina mangsa taun 2007 – 2009, jumlah kalurahan ngaronjat jadi 3 kalurahan. Kitu deui dina mangsa nu sarua, jumlah Paguyuban Rukun Tetangga (RW) jeung Rukun Tetangga (RT) ngalaman paningkatan 27 Rukun Warga (RW) jeung 92 Rukun Tetangga (RT). Jumlah PNS di Ciamis naék tina 18.404 urang taun 2008 jadi 18.966 urang dina taun 2009. Dumasar kana komposisi pagawé dumasar jenis kelamin, salila taun 2007 - 2009 rata-rata pagawé lalaki ngaronjat 1,37 persén sedengkeun pagawé awéwé ngaronjat 6,47 persén. . Salajuna, data anu aya ogé nuduhkeun turunna kualitas PNS dina hal atikan, nya éta ngaronjatna jumlah pagawé anu berpendidikan SMA ka handap, sedengkeun jumlah pagawé anu paguron luhur (Diploma ka luhur) beuki ngurangan. dilantarankeun ku diangkatna pagawé honorér anu digawé di pamaréntahan daérah Kabupatén Ciamis anu rata-rata jenjang pendidikanna kurang ti SMA. Peta pulitik Kabupatén Ciamis hasil Pemilu 2009 (PEMILU) némbongkeun dominasi PDI-P di parlemén (DPRD), anu dituturkeun ku Démokrat jeung Golkar. Jumlah anggota DPRD ti PDI-P aya 11 urang, leuwih ti saperlima tina total anggota DPRD Ciamis. Jumlah kadua jeung katilu pangluhurna ditempatan ku Partéy Démokratik jeung Partéy Golkar masing-masing 9 jeung 8. Partéy Démokrat mangrupa partéy pulitik anu fenomenal, mun dibandingkeun jeung pamilihan umum saméméhna, partéy pulitik ieu lalaunan jeung pasti ngalaman lonjakan jumlah korsi di DPR.(DPRD) Kabupatén Ciamis dimana dina Pilkada 2004 ngan ukur 1 korsi (2,22%) sedengkeun dina taun 2009 ngaloncat jadi 9 korsi (18,00%), jeung nu paling ngahérankeun nyaéta gain korsi. pikeun Partéy GOLKAR dimana dina Pilkada saméméhna meunang 14 korsi (31,11%) dikurangan jadi 8 korsi (16,00%). Pikeun ngabiayaan pangwangunan, pamaréntah di Kabupatén Ciamis taun 2009 ngaluarkeun anggaran ampir 1,348 triliun rupiah sakumaha kacatet dina realisasi APBD Kabupatén Ciamis. Jumlah ieu ngaronjat 15,91 persén tina APBD taun 2007. Tina total APBD Kabupatén Ciamis 1,348 triliun, PAD ngan nyumbang 0,051 triliun atawa sabudeureun 3,84%, sedengkeun DAU nyumbang sabudeureun 1,05 triliun rupiah atawa sabudeureun 63,81%. kagiatan pangwangunan di Kabupatén Ciamis masih kénéh gumantung kana DAU.
 
== Transportasi ==
10

éditan

Menu navigasi