Béda révisi "Wikipedia:Sawala"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
taya kamandang éditan
:*electronic --> éléktronik/éléktronis (ks)
:--[[Pamaké:Mssetiadi|Tedi]] 10:53, 7 Désémber 2007 (UTC)
:: Satuju 'éléktrik' digentos 'listrik'.
:: Numutkeun [http://id.wikisource.org/wiki/Pedoman_Umum_Ejaan_Bahasa_Indonesia_yang_Disempurnakan_(Bab_IV) EYD], ahiran -ic janten -ik, electronic --> éléktronik (ks)
::-- [[Husus:Kontribusi pengguna/217.10.60.85|217.10.60.85]] 12:56, 7 Désémber 2007 (UTC)
 
==Perkawis 'g' Inggris anu sorana 'j'==
Abdi nembé sadar yén dina [http://id.wikisource.org/wiki/Pedoman_Umum_Ejaan_Bahasa_Indonesia_yang_Disempurnakan_(Bab_IV) EYD] ieu, teu acan aya aturan pikeun hurup 'g' anu sorana 'j'. Kukituna, dina ngéjah energy sareng digital, urang tiasa nyerat 'énergi', 'énerji' sareng 'digital', 'dijital'.
Nanging, saparantos nengetan kecap geology, anu diserat 'geologi' dina basa Indonesia, abdi janten ''cenderung'' nyerat 'g' angger ku 'g' dina basa Sunda. Kumaha saur Akang sadaya?
[[Husus:Kontribusi pengguna/217.10.60.85|217.10.60.85]] 12:56, 7 Désémber 2007 (UTC)
Pamaké anonim

Menu navigasi