IPhone

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
iPhone 5 hideung

iPhone nyaéta salah sahiji mérek dagang ti Apple Inc.[rujukan?] iPhone disebut-sebut minangka ponsél pangcanggihna di abad ka-21 di industri télékomunikasi sakuliah dunya. Produk ieu diwanohkeun ka masarakat nalika bulan Juni 2007.[1]

Déskripsi[édit | édit sumber]

Apple nu salila ieu dipikawanoh boga peran di pasar kalawan ségmén nu kawates, taun 2007 mangrupa taun nu hadé pikeun Apple Inc. ku sabab wani ngaluarkeun smartphone nu mangsa harita can dipikawanoh ku masarakat.[rujukan?] Paménta husus ti konsumén taun 2007 mimitina dialpukahan ku nagara-nagara Éropa hususna Inggris, Jérman ogé Prancis sabab panasarana.[rujukan?] Téknologi iPhone mangrupa gabungan ti PDA (perangkat siga komputer kalawan dieusi ku sistem operasi), ponsél, perangkat hiburan (iPod), sarta piranti internét komunikasi nu ngahiji jadi ponsél nu dinamis jeung praktis.[1]

iPhone némbongkeun inovasi touchscreen nu mangsa harita teu pati disawang dipaké pikeun ponsél.[rujukan?] Pikeun konéktivitas, iPhone dilengkepan ku konéktivitas internét nu canggih, ogé dilengkepan ku safari browser, Wi-Fi pikeun meunangkeunn jaringan GPRS atawa EDGE Cellular Internét System nu gancangna bisa 3x lipet tibatan GPRS.[1] Logo Apple nu dipaké biasana warnana Chrome atawa hideung nu disimpen di tukangeun ponsél.[2]

Versi panganyarna produk perusahaan anak Apple bakal ngaleupaskeun iPhone ngaranna iPhone 7[3] smartphone ieu dikabarkan jadi dikaluarkeun dina ahir 2016, nepi ka spésifikasi tina iPhone anyar geus ngagunakeun téknologi to date dibandingkeun jeung saméméhna iPhone 6[4]

Rupa iPhone[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Khoiruddin, Arie dkk. 2009. The Power of Iphoneberry. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama
  2. Rob Janoff, Logo Apple, disungsi kaping 16 April 2015
  3. iPhone 7, disungsi kaping 31 mei 2016
  4. iPhone 6 , disungsi kaping 31 mei 2016