Idélalismeu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Idélalismeu Nyaéta paham atawa wanda karangan rékaan mintonkeun tokoh-tokoh,kajadian carita, pasipatan para palaku,cita-cita, kaéndahan, jsté.[1] anu idéal, sampurna sakumaha anu dipiharep atawa diangen-angen; sakapeung karasa teu luyu jeung kanyataan.[1] aya patalina jeung aliran idéalismeu dina pilsapat anu ngutamakeun pikiran atawa idé; rupaning barang téh ngawujudkeun ukur idé dina tujuan.[1] Idealismeu téh aliran ilmu filsafat minangka pikiran atawa cita-cita salaku hiji-hijina hal nu bisa diregepkeun jeung dipikapaham;[2] hirup atawa usaha hirup numutkeun cita-cita, numutkeun patokan nu dianggap sampurna;[2] Saaliran nu mentingkeun hayal atawa fantasi pikeun nuduhkeun kaéndahan jeung kasampurnaan sanajan teu sarua jeung kanyataan.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Iskandarwassid (2016). Kamus istilah sunda. geger sunten. p. 1689. 
  2. a b c Setiawan, Ebta. "Arti kata idealisme - Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online". kbbi.web.id. Diakses tanggal 2018-04-25.