Idu Durahman

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Wa Idu téh sebutan keur Idu Durahman, tokoh spirituil ti Kabupatén Sumedang. Dumuk di wewengkon Galudra, Cimalaka, Wa Idu boga kaahlian rupa-rupa. Wa Idu bisa ngadalang kalayan wayangna sakapeung bisa obah sorangan tanpa diobahkeun. Wa Idu bisa ngabeuratan awak, jeung réa-réa deui. Di sabudeureun imah Wa Idu aya kamar kosong nu eusiaun ku rupa-rupa keris jeung guha tempat tapa. Wa Idu ogé sok ngubaran nu butuh ku pitulung. Wa Idu remen pisan midang dina tipi kaasup dina Kalawarta di TVRI Jawa Barat.