Immagine & Poesia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Logo-immaginepoesia.gif

Immagine & Poesia nyaéta hiji gerakan seni kontemporer internasional nu nyambungkeun gambar kalayan kecap-kecap ditulis.[1]

Ugo Nespolo's painting Urbano
Aeronwy Thomas in Torino, Italia, 2006
Lawrence Ferlinghetti, San Francisco 2013

Asal[édit | édit sumber]

Gerakan ieu didirikan di Alfa Teatro, Torino, Italia warsih 2007, ku sajumplukan leutik penyair sarta seniman kaasup Aeronwy Thomas, putri Dylan Thomas, Lidia Chiarelli, Gianpiero Actis sarta séjén-séjén, anu percaya yén kakuatan kecap-kecap ditulis sarta gambar visual, sabot ngagabung, nyieun karya anyar anu leuwih badag badag alatan penggabungan.[2][3] [4][5][6] [7] [8]


Penyair Amérika Sarikat Lawrence Ferlinghetti[9] sarta seniman Italia Ugo Nespolo nyaéta anggota Komite Cahara IMMAGINE&POESIA. Beverly Matherne, penyair sarta saurang profesor di Northern Michigan University, ogé mangrupa anggotana. Para kritikus seni resmi ti gerakan ieu téh Mary Gorgy[10] sarta Enzo Papa.

Manifesto[édit | édit sumber]

The proclamation of IMMAGINE&POESIA manifesto

Manifesto geus ditarjamahkeun ka dina 28 basa.[11] Ieu diwangun ti 10 poin. Titik kaopat némbongkeun waktu-waktu pemupukan silang pikeun seniman sarta penyair: pelukis bisa menginspirasi saurang penyair atawa hiji komposisi puitis bisa menginspirasi panyiptaan karya seni, hasilna nyaéta bentuk seni yang baru dan lengkap[12].

Pameran[édit | édit sumber]

Saprak warsih 2007 Gerakan ieu geus menyelenggarakan pembacaan puisi sarta pameran ngeunaan gambar sarta kecap-kecap anu nyambung pageuh. Anu pangpentingna geus diayakeun di Italia, di Inggris sarta di Amérika Sarikat.

Web Site[édit | édit sumber]

http://www.immaginepoesia.org International Website

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. http://imagespoetry.wordpress.com/honorary-members-of-immaginepoesia-2/
  2. Lidia Chiarelli: Immagine & Poesia - The Movement in progress, Cross-Cultural Communications, 2013, Merrick, New York, 2013 ISBN 978-0-89304-994-2
  3. The Seventh Quarry, Swansea Poetry Magazine, Issue 19, Wales- UK, 2014, pp. 52-54
  4. Krytyca Literacka, Rok VII, Issue 4 (8.69), Łódź, Poland, 2015, ISSN 2084-1124,pp. 20-23 (article by Tomasz Marek Sobieraj)
  5. The Seventh Quarry, Swansea Poetry Magazine, Issue 23, Wales -UK, winter-spring 2016, pp. 39-42 (article by M. Gregory)
  6. 외 문 학(Studies outside the door) - Korean Expatriate Literature Spring Issue. XIV No.19 2015 / p. 79
  7. http://www.mille-et-une-tunisie.com/accueil/magazine/1031-aicha-skandrani-arret-sur-images.html Tunisian newspaper
  8. http://www.montecarlonews.it/2011/03/10/notizie/argomenti/eventi-2/articolo/beausoleil-al-via-una-mostra-permanente-del-movimento-immagine-poesia.html Monte Carlo News
  9. http://www.salottoletterario.it/foto_index/certificato_ferlinghetti.pdf
  10. http://imagespoetry.wordpress.com/immaginepoesia-now-and-then-by-mary-gorgy-fine-art-photo-by-adel-gorgy-long-island-n-y/
  11. http://immaginepoesia.jimdo.com/about-us/translations-of-the-manifesto/
  12. http://imagespoetry.wordpress.com/the-manifesto-of-immaginepoesia-2/


Nulis.jpg