Israél

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

31°45′N 35°00′E / 31.75°N 35°E / 31.75; 35

מְדִינַת יִשְׂרָאֵל دَوْلَة إِسْرَائِيل
Nagara Israél
Bandéra Israel Coat of Arms Israel
Lagu
Hatikva
Location of Israel
Location of Israel
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Emblem of Jerusalem.svg Jerusalem (disputed)
31°47′N 35°13′E
Basa resmi Basa Ibrani sareng Basa Arab
Grup étnis (2013)
Démonim Urang Israél
Pamaréntah Unitary parliamentary republic
 -  President Reuven Rivlin
 -  Prime Minister Benjamin Netanyahu
Kamerdékaan Ti Inggris dina Mandat Paléstina 
 -  Declared 14 May 1948 
 -  Recognition 1 May 1949 
 -  Cai (%) 2.12 (440 km2 / 170 mi2)
Populasi
 -  Perkiraan  2014 8,238,300[1] (96th)
 -  Sénsus 2008 7,412,200[2] (99th)
GDP (PPP) Perkiraan 2014
 -  Total $286.840 billion[3] 
 -  Per kapita $35,658[3] (25th)
GDP (nominal) Perkiraan 2014
 -  Total $305.707 billion [3] 
 -  Per kapita $38,004[3] (25th)
Gini? (2008) 39.2 (66th)
HDI (2013) 0.888 (19th)
Mata uang shekel (‎) (ILS)
Zona wanci Waktos Standar Israel (UTC+2)
 -  Usum panas (DST) Israel Summer Time (UTC+3)
TLD Internét .il
Kode telepon ++972

Israél , resmina Nagara Israél (Citakan:Lang-he-n, Medīnat Yisrā'el, Citakan:IPA-he; Basa Arab: دولة إِسرائيل‎, Dawlat Isrāʼīl, IPA: [dawlat ʔisraːˈʔiːl]), nyaéta salah sahji nagara di Timur Tengah anu perenahna di tenggara Laut Méditérania. Israél wawatesan jeung Lébanon di kalér, Yordania di wétan, Paléstina anu diwangun ti sisi kulon sarta jalur gaza[4] di wétan jeung tenggara, Mesir di kulon jeung Semenanjung Arab di kidul.

Daftar Pustaka[édit | édit sumber]

  1. "Israel Central Bureau of Statistics, Population, end of 8/2014". Israel Central Bureau of Statistics. 22 Oktober 2014. Diaksés ping 22 Oktober 2014. 
  2. "The 2008 Israel Integrated Census of Population and Housing" (PDF). Israel Central Bureau of Statistics. 28 Désémber 2008. Diaksés ping 17 Pébruari 2012. 
  3. a b c d "Report for Selected Countries and Subjects". International Monetary Fund. 1 April 2014. Diaksés ping 1 April 2014. 
  4. "Palestinian Territories". State.gov. 22 April 2008. Diaksés ping 26 Désémber 2012.