Jérman Nazi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
German Reich
Deutsches Reich (1933–43)
Großdeutsches Reich (1943–45)

1933–1945
Bandéra Emblem
Lagu kabangsaan
Germany at the height of World War II success (September to December 1942)
Administrative divisions of Germany, May 1944
Ibu kota Berlin
Basa German
Pamaréntahan
President / Führer
 - 1933–1934 Paul von Hindenburg
 - 1934–1945 Adolf HitlerCitakan:Efn
 - 1945 Karl Dönitz
Chancellor
 - 1933–1945 Adolf Hitler
 - 1945 Joseph Goebbels
 - 1945 (as leading minister) Lutz Graf Schwerin von Krosigk
Badan législatif Reichstag
 - State council Reichsrat
Jaman Interwar period/World War II
 - Machtergreifung 30 January 1933
 - Gleichschaltung 27 February 1933
 - Anschluss 12 March 1938
 - World War II 1 September 1939
 - Death of Adolf Hitler 30 April 1945
 - Surrender of Germany 8 May 1945
Aréa
 - 1939 Citakan:Efn 633.786 km2 (244.706 mil pasagi)
Populasi
 - Perkiraan 1939 [1] 69.314.000 
     Kapadetan 109,4 /km2  (283,3 /mil pasagi)
Mata uang Reichsmark (ℛℳ)
Diheulaan ku
Dilanjut ku
Weimar Republic
Occupied Germany
Occupied Austria
Poland
Czechoslovakia
Soviet Union
Yugoslavia
Ayeuna bagian ti
Warning: Value specified for "continent" does not comply
Bandéra Jérman Nazi, kalawan swastika salaku simbol nu dominan.

Jérman Nazi atanapi Reich Katilu ngarah ka utamina jaman ti taun 1933 nepi ka 1945, nalika Adolf Hitler mingpin nagara Jérman alaku diktator jeung yebarkeun ideologi nasional-sosialisme (Nationalsozialismus). Reich nyaéta kecap basa Jérman pikeun "karajaan". Disebut karajaan katilu sabab karajaan kahiji nyaéta Kakaisaran Romawi Suci, lamun karajaan kadua nyaéta Kakaisaran Jérman. Dina jaman ieu, Jérman tumuwuh ti nagara anu éléh Perang Dunya I nepi ka jadi salasahiji kakiatan militér nu panggedéna di dunya. Dina waktos nu sarua ogé aya pulitik rasis anu ngaluhurkeun bangsa Arya sareng ngahandapkeun ras-ras lian.

Sumber Rujukan[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Citakan:German Reich Citakan:Jerman-stub