Jaya Suprana

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jaya Suprana (Ngaran lahirna Phoa Kok Tjiang; gumelar di Dénpasar, Bali, 27 Januari 1949; umur 70 taun[1]) nyaéta salah saurang pangusaha, pamawa béwara acara tipi, komposér jeung pamaén piano anu kawentar di Indonésia.[2] Anjeunna anu ngadegkeun Musium Rékor Indonésia (MURI) sakaligus jadi dirékturna.[2] Mangsa keur leutik Jaya dirorok ku papasangan kulawarga Lambang jeung Lily Suprana.[2] Anjeunna sabenerna mah katurunan Tiongkok, tapi digedékeun di lingkungan kulawarga Jawa.[2] Anjeunna nikah jeung Julia Suprana tapi nika maranéhna pipirakan teu boga budak biologis.[2] Jaya pernah sakola di Musikhochschule Muenster jeung Folkwanghochschule Essen di Jérman.[2]

Karir[édit | édit sumber]

Sabérésna sakola di Jérman, Jaya ngamimitian nyieun musikna sorangan. Lian ti éta, tiap minggu anjeunna ogé jadi présénter di Jaya Suprana Show, hiji acara tipi wangun talkshow.[2]

Lian aktivitas musik jeung senina éta, anjeunna ogé ngajabat minangka Présidén Diréktur di PT Jamu Jago, hiji parusahaan ubar hérbal nu kasohor di Indonésia.[2] Saméméhna anjeunna jadi Présidén Diréktur mah, anjeunna téh ngajabat minangka Diréktur Marketing di parusahaan PT Jamu Jago téh.[2] Parusahaan éta parusahaan milik kulawargana sorangan.[2] Ku kituna, Jaya Suprana gé jadi pupuhu komisionér parusahaan anu puseurna di kota Semarang, Jawa Tengah.[2]

Anjeunna ogé ngadegkeun hiji panyatetan rékor pangkakoncarana di Indonésia nyatana Musium Rékor Indonésia nu katelah ku singgetanna MURI jeung sakaligus anjeunna nu ngajabat minangka dirékturna.[2] Anjeunna ogé ngadegkeun hiji panti asuhan anu dingaranan Panti Asuhan Rotary-Suprana.[2]

Suprana boga hak ngagunakeun gelar PhD widang filosofi jeung élmu sosial anu dimeunangkeun ku anjeunna di Pacific Wéstern University.[2]

Panghargaan[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i http://www.tokohindonesia.com. 2013. Jaya Suprana. Indonesia: Tokoh Indonesia.
  2. a b c d e f g h i j k l m n profil.merdeka.com. 2014. Jaya Suprana. Merdeka: Index Profil.