Kahuruan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Seuneu dina kahuruan[édit | édit sumber]

Seuneu digolongkeun kana sababaraha kelas gumantung kana bahan bakar (barang) anu kadurukna:

  1. Seuneu kelas A: kahuruan bahan padet saperti kertas, karét, kai, kaen, jeung palastik.
  2. Seuneu kelas B: kahuruan bahan bakar cair saperti béngsin jeung minyak tanah. Seuneu ngan saukur hurung diluhur bahan ieu, sabab oksigén teu bisa asup ka jero cairan.
  3. Seuneu kelas C: kahuruan dina paralatan listrik anu masih aya setruman, saperti perkabelan, motor listrik (lamun aliran listrikna dipareuman, jadi seuneu kelas A).
  4. Seuneu kelas D: kahuruan logam, saperti magnésium, titanium atawa natrium.