Kaisar Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun the CPR ocean liner, tempo Empress of Japan.
Kaisar Jepang
256px
Imperial Seal of Japan.svg
Royal Coat of Arms of Jepang
Keur ngajabat:
Naruhito

Gaya: His Imperial Majesty
Heir apparent: Fumihito
Raja munggaran: Kaisar Jimmu
Ngadeg: Unknown
Jepang
Go-shichi no kiri crest 2.svg

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Japan









Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Kaisar (天皇 tennō?, sacara literatur "pangawasa dewa,"[1]) Jepang nyaéta nagara monarki. Kaisar kapala Kulawarga Kakaisaran Jepang. Konstitusi Jepang kiwari, Kaisar nyaéta "simbol nagara jeung ngahijina masarakat Jepang," jeung jadi figur seremonial dina konstitusi monarki (tempo Politics of Japan).

Kaisar kiwari nyaet Kaisar Nu Agung Naruhito (2019-)

Tempo oge[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. the etymology is unknown. Opinion is hopelessly divided on the truth of etymology, 1.apotheosize Polaris(ancient Chinese mythicalja:天皇大帝), 2.Emperor Gaozong of Tang's appenllation 3.variations of "天王 (literally heavenly king)" (see 天皇)

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg