Kaliagé

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kaliagé
Starr 040105-0081 Maclura pomifera.jpg
Cudrania pubescens (cucukna paranjang)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
Cudrania pubescens
Ngaran binomial
Cudrania pubescens
Trec.
Sinonim

Vanieria pubescens (Trec.) Chun
Maclura pubescens (Trec.) Z.K.Zhou & M.G.Gilbert
Maclura cochinchinensis pubescens (Trécul) Corner

Kaliagé; Cudrania Pubescens; nyaéta hiji tangkal nu asalna tina kulawarga Moraceae. [1][2]Kaliagé hirupna ngarungkun, bisa hirup subur sanajan kahieuman.[2] Remen kapanggih hirup di tegalan, sisi susukan, sisi leuweung.[2]

Ciri mandiri[édit | édit sumber]

Kelir dauna héjo kolot, pucuk dauna héjo ngora.[2] Daunna laloyod ukuranna 3 cm nepika 5 cm.[2] Tangkal kaliagé mibanda cucuk nu seukeut tur panjang, bijil dina handapeun cupat daun.[2] Jangkung tangkalna/rungkun 1,5 nepika 2 méter, tapi sakapeung bisa hirup leuwing jangkung.[2] Kelir kembangna konéng, buahna jeung sikina beureum.[2]


Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Rigg, Jonathan (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. p. 192. Diakses tanggal 15 Desember 2019. 
  2. a b c d e f g h "Diospyros buxifolia (Blume) Hiern [family EBENACEAE]". ESVELD. 25-12-2019. Diakses tanggal 25-12-2019. 
Nulis.jpg