Kalifornia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Nagara Bagéan Kalifornia
Flag of Kalifornia State seal of Kalifornia
Flag of California Seal
Ngaran leutik: The Golden State
Motto: Eureka[1]
Map of the United States with Kalifornia highlighted
Basa resmi Inggris
Démonim Urang Kalifornia
Ibu kota Sacramento
Kota panggedéna Los Angeles
Wewengkon métro panggedéna Greater Los Angeles
Area  Réngking ka-3 di AS
 - Total 163,696 sq mi
(423,970 km²)
 - Rubak 250 miles (400 km)
 - Panjang 770 miles (1,240 km)
 - % cai 4.7
 - Latitud 32° 32′ N to 42° N
 - Longitud 114° 8′ W to 124° 26′ W
Populasi  Ranked 1st in the US
 - Total 36,553,215 (2007 est.)[2]
 - Kapadetan 234.4/sq mi  (90.49/km²)
Ranked 11th in the US
 - Median income  US$54,385 (ka-11)
Élevasi  
 - Titik pangluhurna Mount Whitney[3]
14,505 ft  (4,421 m)
 - Rata-rata 2,900 ft  (884 m)
 - Titik panghandapna Death Valley[3]
-282 ft  (-86 m)
Ditarima ku Sarikat  September 9, 1850 (ka-31)
Gubernur Arnold Schwarzenegger (R)
Letnan Gubernur John Garamendi (D)
Senator AS Dianne Feinstein (D)
Barbara Boxer (D)
Delegasi Kongrés Daptar
Zona wanci Pasifik: UTC-8/-7
Singgetan CA Calif. US-CA
Loka ramat ca.gov

Kalifornia nyaéta salah sahiji nagara bagian Amérika Sarikat nu ayana di basisir kulon. Kalifornia ogé mangrupa nagara nu pendudukna panglobana di A.S.


Nulis.jpg


Kesalahan pengutipan: Tag <ref> ditemukan, tapi tag <references/> tidak ditemukan