Kalor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kalor téh nyaéta salah sahiji bentuk énergi nu bisa ngalir tina barang nu suhuna tinggi atanapi panas ka barang nu suhuna rendah atanapi tiis. Kalor téh diukur tina satuan joule jeung kalori. 1 joule = 0,24 kalori[1].

Fungsi[édit | édit sumber]

Fungsi kalor téh di antarana keur naékkeun suhu hiji barang jeung keur ngarobah wujud hiji barang[1].

Rumus[édit | édit sumber]

Rumus keur nangtukeun kalor nu dibutuhkeun di antarana

  • keur naékkeun suhu hiji barang:
=m×c×Δt
  • keur ngarobah wujud hiji barang:
  • ngaleburkeun(padet→cair)
=m×L[1].
  • nguapkeun(padet→gas)
=m×U[1].

Kapasitas kalor[édit | édit sumber]

Kapasitas kalor nyaéta lobana kalor nu dibutuhkeun keur naékkeun suhu barang saloba 1 darajat celcius[2].

Kalor jenis[édit | édit sumber]

Kalor jenis nyaéta lobana kalor nu dibutuhkeun keur naékkeun suhu 1 kg zat saloba 1 derajat celcius. Alat nu digunakeun keur nangtukeun lobana kalor jenis nyaéta kalorimétér[2].

Sumber[édit | édit sumber]

  1. a b c d Warsito Sains. 2014. IPA. Bogor: Modul penunjang kurikulum 2013
  2. a b https://alljabbar.wordpress.com/2008/03/23/kalor/
Nulis.jpg