Karéta api éksekutip

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Argo Parahyangan mangrupa salasahiji karéta api éksekutip di Indonésia

Karéta api éksekutip nyaéta kelas karéta api pangluhurna di Indonésia. Dina hiji karéta kelas éksekutip, ngan ngawengku 50 tempat diuk, leuwih saeutik tibatan kelas bisnis anu 64 tempat diuk, atawa kelas ékonomi anu 80 atawa 106 tempat diuk. Karéta api éksekutip ogé sok diheulakeun sarta diutamakeun lamun aya pasilangan antar karéta di hiji stasion, hal éta anu ngabalukarkeun waktu lalampahan karéta kelas éksekutip leuwih téréh tibatan kelas nu séjén. [1]

Rupa-rupa kelas éksekutip[édit | édit sumber]

  • Éksekutip argo, kelas pangluhurna
  • Éksekutip satwa, kelas kadua pangluhurna
  • Éksekutip campuran jeung kelas séjén bisa éksekutip-bisnis, éksekutip-ékonomi, atawa éksekutip-bisnis-ékonomi.[1]

Fasilitas[édit | édit sumber]

  • Télevisi di unggal gerbong
  • Tempat diuk anu jumlahna 50
  • Panto gésér, aya anu manual jeung aya anu otomatis
  • Karéta makan, dahareun bisa dipesen
  • Toilét di unggal gerbong
  • Lampu baca
  • Méja anu bisa ditilep unggal tempat diuk
  • Panyarandéan suku[1]

Karéta api kelas éksekutip di Indonésia[édit | édit sumber]

Layanan karéta api kelas éksekutip (argo jeung satwa) di Pulo Jawa[2]

Ngaran karéta api Rélasi Dipo Karéta
Argo Bromo Anggrék Gambir - Surabaya Pasarturi Surabaya Pasar Turi (SBI)
Argo Dwipangga jeung Argo Lawu Gambir - Solo Balapan Solo Balapan (SLO)
Argo Muria jeung Argo Sindoro Gambir - Semarang Tawang Semarang Poncol (SMC)
New Argo Jati Gambir - Cirebon Cirebon (CN)
Argo Wilis Bandung - Surabaya Gubeng Bandung (BD)
Argo Parahyangan Bandung - Gambir Bandung (BD) atawa Jakarta Kota (JAKK)
Gajayana Gambir - Malang Malang (ML)
Sembrani Gambir - Surabaya Pasarturi Jakarta Kota (JAKK)
Bima Gambir - Malang Jakarta Kota (JAKK)
Taksaka Gambir - Yogyakarta Yogyakarta (YK)
Turangga Bandung - Surabaya Gubeng Sidotopo (SDT)
Bangunkarta Gambir - Surabaya Gubeng Sidotopo (SDT)

Layanan karéta api kelas éksekutip di Pulo Sumatera[2]

Ngaran karéta api Rélasi Dipo Karéta
Limex Sriwijaya Kertapati - Tanjung Karang Tanjung Karang (TNK)
Sribilah Médan - Rantau Prapat Medan (MDN)
Sindang Marga Kertapati - Lubuk Linggau Kertapati (KPT)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Majalah KA Edisi November 2014
  2. a b Majalah KA Edisi Maret 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg