Karéta api Argo Lawu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Pikeun ngaran gunung, tingali Gunung Lawu.
Argo Lawu
CC206 13 23 Argo Lawu.JPG
Karéta api Argo Lawu ditarik lokomotip CC206
Informasi
Sistem Karéta api Éksprés
Kelas Éksekutip argo
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Solo Balapan
Operasi
Pamilik PT KAI
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Lokomotip CC201, CC203, CC206
Data teknis
Lébar sepur 1.067 mm
Kacepatan operasi 70-100 km/jam

Karéta api Argo Lawu nyaéta karéta api kelas éksekutip argo anu ngahubungkeun Stasion Gambir (Jakarta) jeung Stasion Solo Balapan (Surakarta).[1] Karéta ieu jeung Karéta api Argo Dwipangga ngalayanan rute Jakarta-Surakarta.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Karéta api Argo Lawu dioperasikeun ti taun 1996.[1] Kodena JS-751 anu hartina rute Jakarta-Solo, ngabutuhkeun waktu 7 jam, dioperasikeun pikeun ngaingetkeun HUT RI ka-51.[1]

Asal usul ngaran[édit | édit sumber]

Argo Lawu diwangun ku dua kecap, nyaéta Argo jeung Lawu.[1] Kecap argo mangrupa brand image PT KAI, sedengkeun kecap Lawu asalna tina ngaran gunung Gunung Lawu anu aya na di wates antara Kabupatén Karanganyar jeung Kabupatén Magetan[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC201, CC203, CC206
  • 6-7 karéta éksekutip argo (K1)
  • 1 karéta makan (M)
  • 1 karéta pembangkit (P)
  • 1 karéta aling-aling (B)[1]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Argo Lawu berangkat ti Solo Balapan isuk-isuk, nepi ka Gambir soré.[2] Diberangkatkeun deui ti Gambir peuting, nepi ka Solo Balapan isuk-isuk.[2] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Informasi dan jadwal KA Argo Lawu (id) diakses tanggal 30 Desember 2015
  2. a b Jadwal KA Argo Lawu (id) diakses tanggal 30 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

Jreast e257 door.jpg