Karéta api Argo Lawu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Argo Lawu
KA Argo Lawu.jpg
Karéta api Argo Lawu ngaliwatan Stasion Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api Éksprés
Kelas Éksekutip argo
Status Beroperasi
Lokal Daop 6 Jogja
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Solo Balapan
Operasi
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi VI Yogyakarta
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 70-100 km/jam

Karéta api Argo Lawu (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮃᮁᮌᮧ ᮜᮝᮥ; Basa Jawa: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦲꦂꦒ​ꦭꦮꦸ , Sepur Harga Lawu) nyaéta karéta api kelas éksekutip argo anu ngahubungkeun Stasion Gambir (Jakarta) jeung Stasion Solo Balapan (Surakarta).[1] Karéta ieu jeung Karéta api Argo Dwipangga ngalayanan rute Jakarta-Surakarta.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VI Yogyakarta.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Karéta api Argo Lawu dioperasikeun ti taun 1996.[1] Kodena JS-751 anu hartina rute Jakarta-Solo, ngabutuhkeun waktu 7 jam, dioperasikeun pikeun ngaingetkeun HUT RI ka-51.[1]

Asal usul ngaran[édit | édit sumber]

Argo Lawu diwangun ku dua kecap, nyaéta Argo jeung Lawu.[1] Kecap argo mangrupa brand image PT KAI, sedengkeun kecap Lawu asalna tina ngaran gunung Gunung Lawu anu aya na di wates antara Kabupatén Karanganyar jeung Kabupatén Magetan[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Rangkéan Luxury nu aya di Karéta api Argo Lawu, Argo Dwipangga, Taksaka, jeung Gajayana hingga ayéuna ieu
  • Lokomotip CC206
  • 7-9 karéta éksekutip argo (K1 16 SLO)
  • 1 karéta makan (M1 16 SLO)
  • 1 karéta pembangkit (P 16 SLO)
  • 1 karéta kelas Luxury (K1 19)

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Argo Lawu berangkat ti Solo Balapan isuk-isuk, nepi ka Gambir soré.[2] Diberangkatkeun deui ti Gambir peuting, nepi ka Solo Balapan isuk-isuk.[2] Jadwal nu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia Basa Indonésia.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h Informasi dan jadwal KA Argo Lawu (id) diakses tanggal 30 Desember 2015
  2. a b Jadwal KA Argo Lawu (id) diakses tanggal 30 Desember 2015

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

KA Galunggung Nagreg.jpg