Kiamis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kiamis
Daun jeung kembang kayu manis
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Laurales
Kulawarga: Lauraceae
Génus: Cinnamomum
Spésiés: C. verum
Ngaran binomial
Cinnamomum verum
J.Presl
Kayu manis

Kiamis atawa kayu manis (Cinnamomum verum, sinonim C. zeylanicum) nyaéta sabangsaning tatangkalan. Tangkal ieu kaasup kana golongan rempah-rempah nu kacida aromaan, amis, jeung ladana. Biasana rempah-rempah dipaké dina kadaharan amis nu dibeuleum, anggur panas, atawa miras.

Kayu manis nyaéta salah sahiji bungbu kadaharan pangkolotna nu dipaké ku manusa. Bungbu ieu dipaké di Mesir Kuno sakitar 5000 taun katukang, tur disebutkan sababaraha kali dina kitab-kitab Perjangjian Heubeul.