Ki amis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Kiamis)
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kiamis
Daun jeung kembang kayu manis
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Laurales
Kulawarga: Lauraceae
Génus: Cinnamomum
Spésiés: C. verum
Ngaran binomial
Cinnamomum verum
J.Presl
Kayu manis

Ki amis atawa kai amis (Cinnamomum verum, sinonim C. zeylanicum; Basa Indonésia: Kayu manis) nyaéta sabangsaning tatangkalan. Tangkal ieu kaasup kana golongan rempah-rempah nu kacida aromaan, amis, jeung ladana. Biasana rempah-rempah dipaké dina kadaharan amis nu dibeuleum, anggur panas, atawa miras.

Kayu manis nyaéta salah sahiji bungbu kadaharan pangkolotna nu dipaké ku manusa. Bungbu ieu dipaké di Mesir Kuno kira-kira 5000 taun katukang, tur disebutkan sababaraha kali dina kitab-kitab Perjangjian Heubeul.