Kiripik jagong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kiripik jagong

Ari kiripik jagong nyaéta kadaharan nu dijieun tina tipung jagong nu digoréng na minyak atawa digarang, biasana mah bentukna paranjang leutik atawa kotak rarubak atawa ogé jurutilu.[1] Kiripik jagong nu garing, nyakrék sarta rada kasar téksturna.[1] Ari kaambeuna, kiripik jagong mah seungit sarta rasa beuleum jagongna melenghir, jeung deuih sok dipurulukan uyah atawa samara husus.[1] Ari kiripik jagong sok didahar ogé dicoélkeun kana saos.[1]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

Bahan-bahan[2][édit | édit sumber]

  • 2 buah jagong amis ( diparud lemes )
  • 250 gr tipung tarigu
  • margarin 30 gr
  • telur ayam sasiki ( kocok )
  • aci kawung 35 gr
  • bubuk balado sacukupna ( jang purulukeun )
  • uyah 3/4 séndok
  • minyak goréng sacukupna
  • 1 séndok baking powder

Léléngkahanana[2][édit | édit sumber]

  1. Campurkeun sakabéh bahan jadi sawadah ukuran sedeng
  2. Galo ku leungeun nepi ka adonanna ngaguruntulan
  3. Giling adonan ku gilingan ti mimiti ukuran badag nepi ka jadi adonan nu lemes
  4. Gépéngkeun tuluy bentuk jadi wangun jurutilu atawa pasagi
  5. Panaskeun minyak tuluy goréng adonan na seuneu sedeng nepi ka asak, angkat engkeunkeun
  6. Purulukan wéh ku bubuk balado.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d CMEC Food Machinery: Food Process Engineering, Fruit,Vegetable,Dairy, Packaging Equipment. Corn Chips Processing. Ditempona tanggal 20 Mei 2017.
  2. a b Resep Nasional. Resep Membuat Keripik Jagung Balado Renyah. Ditempona tanggal 20 Mei 2017.