Klasifikasi ilmiah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Klasifikasi ilmiah (Ing. scientific classification) atawa klasifikasi biologis hartina tata kelompok spésiés organisme, boh nu aya kénéh atawa nu geus lastari. Klasifikasi modéren didasarkeun kana karya Carolus Linnaeus, nu ngagolongkeun spésiés dumasar kamiripan ciri fisikna. Tata golongan ieu geus diropéa sangkan leuwih tukuh jeung prinsip-prinsip Darwin, nu salajengna diropéa deui dumasar sistimatika molekulér nu ngagunakeun data runtuyan DNA. Klasifikasi ilmiah kaasup kana élmu taksonomi atawa sistimatika biologis.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg