Kobongan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kobongan, nyaéta salah sahiji kasenian nu mekar di Kacamatan Pasawahan, Kabupatén Purwakarta. Kobongan dipintonkeunana mangrupa seni ibingan penca silat anu dipirig ku waditra (Bahasa Indonesia: alat musik) tarebang (Basa Indonesia: rebana), bedug, sarta lalaguan Islami.

Kobong mangrupa istilah séjén ti pasantren (Bahasa Indonesia: pesantren), nyaéta tempat parasantri diajar nyiar elmu agama. Salaku wewengkon nu mayoritas masarakatna Islam, kasenian kobongan tetep kapiara di lingkungan pasantren atawa kobong.

Nulis.jpg