Kontributor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kontributor nyaéta panyumbang (karangan ka majalah) atawa nu méré jeung ngarojong (duit, jsb).[1] Dina tipi, anu dimaksud kontributor téh nyaéta jalma nu profesina nyieun berita laju dikirimkeun ka tipi tempatna digawe.[rujukan?] Biasana, kontributor téh ayana di daerah nu taya wartawan organik ti tipina, sabab wartawan organik tipi mah biasana ayana di kota gedé.[rujukan?] Panghasilan kontributor umumna dumasar berita anu tayang di tipi.[rujukan?] Mun beritana teu tayang mah, kontributor moal boga panghasilan.[rujukan?] Ampir kabéh tipi boga kontributor.[rujukan?] Honor nu katarima ku kontributor béda-béda, gumantung tipina.[rujukan?] Aya nu Rp. 300.000 sakali tayang, aya ogé nu ukur Rp.50.000.[rujukan?] Ari honor kontributor ti TVRI mah antara Rp.100.000 nepi ka Rp. 250.000.[rujukan?]

Sumber rujukan[édit | édit sumber]

  1. (id)Kamus Besar Bahasa Indonesia Online-Kontributor (Diakses 13 September 2015)


Nulis.jpg