Kripton

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kripton

Kripton nyaéta hiji unsur kimia dina tabél périodik anu miboga lambang Kr jeung nomor atom 36.[1] Kripton sayaga di udara ku konséntrasi kurang leuwih 1 ppm.[rujukan?] Ieu gas dicirian ku spéktrum garis-garis cerah héjo jeung orén.[2] Dina taun 1960, disupaketkeun sacara internasional yén satuan dasar panjang, méter, didéfinisikeun minangka 1 m = 1.650.763,73 panjang gelombang (dina vakum) tina garis orén-beureum Kr-33.[2] Dina kondisi normal, kripton mangrupa gas teu warnaan, teu bau, sarta hargana lumayan mahal.[2] Kripton padet wujudna zat kristal bodas ku struktur kubus, siga dina umumna gas mulia lianna.[2] Sanyawa kripton umumna teu stabil, iwal diisolasi ku matriks dina suhu anu panghandapna.[2] Kripton bisa jadi mangrupa salah sahiji gas panglangkana di atmosfér.[2] Nyangkaruk total leuwih tina 15 milyar ton ieu gas di atmosfér ku kurang leuwih 8 ton per taun diékstrak liwat udara cair.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Tabel Periodik (Indonesian Periodic Table)". PTable. Diakses tanggal 3/12/2016. 
  2. a b c d e f g "Kripton (Kr): Fakta, Sifat, Kegunaan & Efek Kesehatannya". Amazine. Diakses tanggal 3/13/2016. 
Nulis.jpg