Kuntowijoyo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Kuntowijoyo (Prof. Dr.) ping gumelar 18 Septembèr 1941 ti Bantul, Yogyakarta, kawin jeung Susilaningsih (1969).[1] Kuntowijoyo pupus kaping 22 Pebruari 2005. Pendidikan S-2 di Universitas Connecticut (1974), S-3 Universitas Columbia (1980), Amèrika Serikat. Pagawèan tetep janten dosen Pakultas Sastra jeung Budaya, Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta.[1] Miboga potènsi saè dina bidang proses kreatip jeung analisis kritis, tapi dina bidang sastra leuwih dikenal salaku saurang novelis, disagigireun sejarawan sasuai jeung disiplin utamana.[1] Kuntowijoyo pangabisa nulis loba gende.[1] Karya sastra anu dihasilkeun, dina wangun novèl, diantarana : Kereta yang Berangkat Pagi Hari (1966), Pasar (1972), Khotbah di Atas Bukit (1976), Impian Amerika (1998), jeung Mantra Penjinak Ular (2001).[1] Dina bentuk drama : Rumput Danau Bento (1969), Tidak Ada Waktu bagi Nyonya Fatma (1972), Barda dan Cartas (1972), jeung Topeng Kayu (1973).[1] Dina bentuk kempelan puisi: Isyarat (1976), Suluk Awang-awang (1976), jeung Makrifat Daun-daun (1995).[1] Dina bentuk kempelan cerpon ; Dilarang Mencintai Bunga-bunga (1994), jeung Hampir sebuah Sebversi (1999).[1]

Karya-karya anu lain, diantarana: Dinamika Umat Islam Indonesia (1985), Budaya dan Masyarakat (1987)

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h Kutha Ratna, Nyoman (2018). Enslikopedia 2000 Istilah Biografi Karya Metode dan Teori Sastra. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. p. 406. ISBN 9786022297437.