Lémbér bodas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lémbér bodas
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Fungi
Divisi: Basidiomycota
Subdivisi: Hymenomycotina
Kelas: Heterobasidiomycetes
Order: Tremellales
Kulawarga: Tremellaceae
Génus: Tremella
Spésiés: T. fuciformis
Ngaran binomial
Tremella fuciformis
Berkeley

Lémbér bodas (Tremella fuciformis) nyaéta salah sahiji spésiés ti kelas supa geunyal atawa Heterobasidiomycetes (jelly fungi) kalayan awak buah wangunna rurumbayan henteu, boga warna bodas sarta pohara hérang kawas ager.

Dina basa Tionghoa, lémbér bodas dipikawanoh minangka 银耳 (pinyin: yin er, "ceuli pérak") atawa 白木耳 (pinyin: bai mu er, "ceuli tangkal bodas").

Awak buahna tumuwuh di pabeungeutan kai anu geus lapuk tina tangkal anu daunna rubak. Supa anu geus digaringkeun jadi pohara murengked sarta kudu dikeueum dina jero cai saméméh didahar.

Supa ieu leuwih loba dijual dina wangun garing sarta mindeng dipaké pikeun nyieun idangan. Lémbér bodas henteu ngabogaan rasa sarta didahar alatan téksturna anu geunyal kawas ager sarta cenah boga mangpaat pikeun kaséhatan.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu ka luar[édit | édit sumber]