Lakun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lakun nyaéta réa digunakeun dina ulikan naskah (manuscript); maksudna ruas kosong, bagian anu leungit, atawa copong. Lamun dina keur ngabanding-banding téks naskah (leuwih ti hiji) katingali aya kecap, sawatara kecap, atawa bagian anu leungit,"ompong", èta kaayaan téh disebutna lakun. [1] Contona:

Naskah A1 :...raja putra ogé iang babarengan...

Naskah A2 :...raja putra iang babarengan...

Naskah A3 :...raja putra ogé iang babarengan...

Naskah A4 :...raja putra ogé iang babarengan...

Dina conto di luhur katiténan aya lakun dina naskah A2 Ngabanding-banding naskah cara kitu téh pikeun meunangkeun kacindekan naskah mana saenyana anu masih kénéh gembleng téksna.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger sunten. 2016. ISBN 978-602-7785-78-6.