Langkap

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Arenga obtusifolia
The ornamental trees of Hawaii (1917) (14765947865).jpg
Tangkal Langkap
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
A. obtusifolia
Ngaran binomial
Arenga obtusifolia
Mart.
Sinonim

Suguerus Langkap BL.

Langkap (Arenga obtusifolia) nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawarga (Arecaceae). [1][2] Sanajan teu pati dipikawanoh, ieu tutuwuhan loba kapanggih hirup di daérah landeuh anu deukeut ka laut. [1] Di sababaraha tempat, daunna remen dimangpaatkeun pikeun nyieun hateup. Langkap loba kapanggih hirup di Sumatra, Jawa, jeung kapuloan di Malaysia nya ti daérah ieu kawasna ieu tangkal asalna.[3]

Guna jeung mangpaat[édit | édit sumber]

Di Sumatra, cai sadapanna mibanda rasa leuwih amis tur seungit batan kawung dimangpaatkeun pikeun nyieun tuak. [3] Injuk jeung nyéréna dimangpaatkeunnpikeun pikeun nyieun sapu remen ogé dipaké bahan nyieun hateup,

Kaina dijieun pakakas pikeun ninun, tumbak, sarangka bedog. Daun ngora anu aya dijero tangkal (humut) bisa dijadikeun bahan sayuran, ieu tangkal buahan sapanjang taun henteu aya usumna kawas tangkal kalapa.[4]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b Jurusan Konservasi Sumberdaya Hutan, Institut Pertanian Bogor. (1999). Media konservasi, Volume 6-10. IPB: Jurusan Konservasi Sumberdaya Hutan, Fakultas Kehutanan, IPB.,. pp. 48–49.  Disungsi8 April 2021
  2. Heyne, K. (1913). DE NUTTIGE PLANTEN VAN NEDERLANDSCH-INDIË. Library New York Botanical Garden: RUYGROK & Co BATAVIA. p. 107. Diakses tanggal (disungsi) 1 Mei 2021. 
  3. a b Sastrapradja, Setijati; Mogea, Johanis Palar; Sangat, Harini Murni; Afriastini, Johar Jumiati (1981) [1980]. Palem Indonesia. 13:41. Jakarta:LBN - LIPI bekerja sama dengan Balai Pustaka.
  4. Karl Hasskarl, Justus (1845). Aanteekeningen over het nut, door de bewoners van Java aan eenige planten van dat eiland toegeschreven. Universitas Oxford: J. Müller. p. 88.  Disungsi8 April 2021
Nulis.jpg