Laut Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Sea of Japan
Map showing the location of the Sea of Japan.
Map showing the location of the Sea of Japan.
Japanese name
Kanji日本海
Hiraganaにほんかい
HepburnNihonkai
Basa Inggris: Japan Sea
North Korean name
Chosŏn'gŭl조선동해
McCune-ReischauerChosŏn Tonghae
Revised RomanizationJoseon Donghae
Basa Inggris: Korea East Sea
South Korean name
Hangul동해
Revised RomanizationDonghae
McCune-ReischauerTonghae
Basa Inggris: East Sea
Russian name
CyrillicЯпо́нское мо́ре
RomanizationYapónskoje móre
Basa Inggris: Japanese Sea

Laut Jepang nyaéta marginal sea di beulah kulon Pacific Ocean, diwatesan ku Jepang, Korea jeung Russia sarta nujul ka Koréa disebut éast Séa. Saperti Mediterranean Sea, ampir taya tide sabab nu meh ampir katutup.[1]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Tides in Marginal, Semi-Enclosed and Coastal Seas - Part I: Sea Surface Height". ERC-Stennis at Mississippi State University. Diakses tanggal 2007-02-02. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Média nu patali jeung Sea of Japan di Wikimedia Commons Citakan:Wiktionary-inline

39°34′55″N 134°34′11″E / 39.58194°N 134.56972°E / 39.58194; 134.56972