Mésopotamia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Mesopotamia (tina basa Yunani hartina 'antara dua walungan')[1] mangrupa tempat lahirna peradaban, sacara géografi aya di antara walungan Tigris jeung Euphrates, dina kahirupan kiwari pakait raket jeung Iraq[1][2][3] jeung kuloneun Iran.[4][5][6] Sumer di beulah kidul Mesopotamia dianggap pusat peradaban dunya mimiti. Kota Mesopotamia dijadikeun ibu kota ku Akkadian, Babylonia, Assyria, Mitanni, Neo-Assyrian, Neo-Babylonian, Parthia, Sassanid jeung Karajaan Abbasid. Di waktu séjén, wewengkon di atur ku kakuatan luar, saperti Achaemenid, Macedonian/Seleucid, Rashidun, Umayyad, Ottoman jeung Karajaan Inggris.


Nulis.jpg



  1. a b "Mesopotamia - The British Museum". 
  2. "Ancient Mesopotamia: This History, Our History". 
  3. "Geography of Mesopotamia - Thematic Essay - Timeline of Art History - The Metropolitan Museum of Art". 
  4. "1789 Seale Map of Mesopotamia ( Iran, Iraq, Jordan, Syria, Kuwait ): Antique Maps - Geographicus". 
  5. "www.jstor.org/view/00222968/ap020105/02a00040/0". 
  6. "www.britannica.com/eb/article-9045360/Khuzestan".